20120704

i like it

..السلام عليكم 




everyone like to talk about love.true or false?
 cinta pada ALLAH,nabi MUHAMMAD,
father mother sibling family wife husband and
islam.
tapi bukan cinta pada couple budak sekarang.

cinta itu memang fitrah.
tetapi jika cinta itu benar-benar pada landasan keretapi SYARIAT.
rasa menarik dan terkesan jika membaca 
bicara cinta dari pakar dr.cinta kita.
kalau siapa yang membaca tetapi tak terkesan
maka sila-sila lah muhasabah diri anda!
risau takut sudah tersasar dari landasan train kita. 
nauzubillahminzalik.

Dalam hati ada taman ae!<<drama 3 janji.
tapi bukan kah lebih bermakna jika
dalam hati ada iman.
kerana dalam iman itu terciptanya
taman yang lebih indah.
iaitu taman syurga.

melihat perkahwinan irma hasmie.
memang tengah hot issue kpop song sekarang.


sudah cukup cukup sudah
cukup sampai disini sahaja nirwana song
bicara irma hsmie.ain tahu ramai yang menyukainya.

tapi kene  ambil attention.
bukankah sebelum kita mencintai sesorang itu.
kita perlu mencintai sang pencipta kita dan dia dahulu.
pastikan cinta kita itu tidak melebihi dari cinta kita pada ALLAH.

Ya Allah,jikalau aku jatuh cinta.
cintakan aku kepada orang yang mencintai mu lebih dari segalanya
cintakan aku kepada orang yang mengikuti sunnah kekasih-MU
ain tahu ramai yang sering mendengar berkenaan cinta yang hakiki.
cintakan bunga akan layu
cintakan manusia akan layu
cintakan ALLAH kekal abadi.
true?
tetapi mengapa jika kita melihat hari ini
berapa ramai yang begitu begini mirwana  dan altimet song
jalan berpegangan tangan tanpa ikatan yang sah.

sebab dalam kehidupan ini kita kene bersatu
lengkap melengkapi dengan ingat mengingati antara kita
berpesan-pesanlah.

kalau berpacaran jangan tunggu lama-lama
kalau dah berkenan jumpa lah ayah dan mama
hantarkan rombongan meminang dengan  segera.

perkara baik jangan ditangguh-tangguhkan
tetapi perlu lah cukup syarat sesuai dengan situasi.
how about you?

selesai sudah segmen konspirasi kreativiti blogger yang bertitle kan i like it.ain tak tahu lah korang macam mana lak.
 pilihan ditanggan anda!anda berhak menentukannya.chewah
khas untuk anda
http://kayjueblog.blogspot.com/
http://pensildanbukunota.blogspot.com/
   
klik konspirasi kretiviti blogger <siapa nak join 

13 comments:

Cik Kay Jue said...

thnks sebab tag.. >_<

Yasmin Aris said...

hehehe . tengs geng! tag kite

Yasmin Aris said...

gudluck ok !

TwIstiEs*meSti Mau* said...

irma hasmie lagi.......hmm..hahaha...
khawen la cepat2..haha

Ruzzezanie said...

ada abg? meh suh pinang gua. nak kawen ni. kahkahkah!!

* irma manis kan? berseri je.

3no gr33ny said...

kisah cinta irma memang hot issue =)

FL blogh0use said...

good luck !

zaxx said...

gudluck awak!!.:)

bai baizura said...

gudluck sis:)

Fatihah said...

nice entry.
Ya, kisah cinta irma hasmie memang hot issue. Ramai yg terkesan dgn kisah cinta mereka. Semoga cinta mereka kekal hingga ke syurga. Amin.

ain dzaya said...

pening2 kepala ain baca entri nie...penuh kekreativiti...heh! gitulah ..makna wa....eh..wa pun ain jugak..hi4..

Jom berkenalan dengan seponser anda :)

eh, nie entri baru hari nie :
Hari yang tak seberapa ceria :(

Arina Shamsul said...

Nice entri :)
Saya singgah dan folow :) dari segmen yang sama :)
Jom baca pulak cerita saya bersama ular

http://wwwmarina-arina.blogspot.com/2012/07/kisah-benar-aku-dan-ular.html

Zul De Alexis said...

nice one..:)