20120405

fallen in love

.....السلام عليكم 

cintakan bunga akan layu
cintakan manusia akan mati 
cintakan ALLAH kekal abadi
itulah dia cinta yang hakiki

Salah ke bercinta?.maaf kalau ain katakn _______ya memang salah jika kita lihat persepsi cinta zaman sekarang.berpegangan tangan,duduk sebelah menyebelah,bertepuk tampar.itulah ya salah...tu belum lagi kita lihat yang sampai sanggup mengadaikan maruah..nauzubillahiminzalik.

ingatlah pesanan orang-orang disekeliling kita.
..
..
..


klik tuk tumbesaran
>sumber<

Setiap manusia mempunyai tanggungjawap yang telah diamanahkan.tidak kira lelaki mahupun perempuan.

Firman ALLAH:
 Katakanlah kepada orang-orang mukmin (lelaki) agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka. Demikian adalah lebih suci bagi mereka. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui apa yang mereka kerjakan. Dan katakanlah kepadawanita mukminah agar mereka menundukkan pandangan mereka dan menjaga kemaluan mereka”( Surah An-Nur : ayat 30,31)



P/s :notatanganain


7 comments:

Cik Kay Jue said...

betul tu ain cinta cinton dak2 sekrang ni makin terus.. maksiat.. huhu..

suke nota tangan ain.. like! >_<

ain soofiyah said...

waa... sukelah entri ni.. stuju sgt2..! nk tambah maklumat 152 182 anak luar nikah yg berdaftar setiap tahun mnurut kajian tahun 2008-2010. 2012?

SumBody Me.. said...

jenjalan sini :)

Teenager Housemaid said...

nice entry..:)
saya tak pernah bercinta...
cool apa jadi single ni..hehehe *tiba2*

3no gr33ny said...

cinta..btol la pujangga mengatakannya buta..

ain farahin said...

ckj: tu yang sakit mata memandang tgk dax y hot bercinta konon nya~nauzubillah min zalik

ain :angka y bnyk.2012?tak tahu nak kata apa!

ain farahin said...

sumbody : jalar lar selagi mana mampu.hehehe

teenager:ain pun takde pglmn..mmg cool pun..cintakan luas bkn setakat perasaan tuk couple je

3nogr33ny:mmm...yeah..