20111223

couple trouble ke bahagia

Assalamualaikum.
couple tidak seindah y dikata~ jgn mara ain ni hanya pendapat ain semata2 khusus tuk adik2 diperingkat school
ain takde pglaman tpi experience from myfriend.





pendapat ain only :
  1. membazir dari pelbagai aspek; masa,duit topup 
  2. korang pernah dengar tak ayat ni : ala aq couple suka2 je tapi kalo nak kawin baru ar aq cari  y terbaik
  3. kene jadi reporter antara satu sama lain : setiap apa yang kita buat kene share gan sang kekasih dah macam suami isteri pulak, baik kawin je
  4. boleh naikkan semangat belajar: tu kalau yang baik sikapnye kalo kekasih korang tu ala kadar je perangainye sembahyang pun lopong2 nak buat cam ne!
  5. couple macam dah kahwin : berpegang tangan,berpeluk ssesuka hati,bertepuk tampar. tu yang salah tu~

 p/s :  biar pic yabg berkata :


 dari couple baik kahwin tapi pelajar sekolah macam mana pulak.
so,tak yah menyusahkan diri adik2 untuk couple di alam persekolahan!

bebas berpendapat~



16 comments:

kura said...

haa nasihat yg bergunaaa :0

Ungu Violet said...

yep...nak kapel tu boleh..biasalah sume org ada perasaan kan...

tapi pandai2 la yer..

kalau tak.. baik tak payah...bahaya..:)

ain farahin said...

kura: btul2

ungu violet :etuju sgt

perasaan berkasih tuk memg anugerah Allah.tapi sebagai islam jgn menyalahgunakan.

Hafiz Al-Pazin said...

couple?
School - X

ain farahin said...

@hafiz :that's right

Alia Azmi ◕‿◕ said...

budak zaman sekarang ni, mana paham kak. ikut suka hati dorang je nk buat ape. haihh :'/

FifiFazilah said...

cinta itu tidak salah selagi ia adalah kerana Allah s.w.t dan berada dijalan Allah s.w.t juga.. =)

ain farahin said...

@alia azmi : btul tu.sebab itu dyeorg kene belajar lagi n sebagai saudara seislam kita kena saling ingat mengingati.and then dyeorang ni kene lah dapat menerima teguran bukan hanya memberontak je.

ain farahin said...

@fifi : btul tu setuju sesgt.cinta dilandasan y benar dan diredhai.insyallah

Semut Senyum said...

tengok la dengan siapa yang kita nak couple tu... =) kalau baik perangainye... solat tak tinggal, batas2 di jaga. tak ada masalah tu. belajar dan bercinta harus kene positif dan seimbang... =)kasih sayang itu juga anugerah dari DIA. =)

ain farahin said...

@semut senyum : y tu baru betul tapi cuba kita tgk dunia hari ini,boleh dikira couple y macam gitu! y selebihnye hanya enjoy semata-mata

Yasmin Aris ♥ said...

baguss ! kawen je lagi baik kann ;)
hihi . pape pun study tetap nombo 1 !

ain farahin said...

betul.utmakan perkara yang sepatutnya diutamakan.

fuad ansari said...

kalau kail panjang sejengkal, lautan dalam jangan diduga..

kalau perjalanan masih panjang, iman di hati jangan diduga..

(",)

ain farahin said...

@fuad :betul tu.susah untuk mengawal iman.so,jagalah diri kita sebaik2 iman.

Razif Mokji said...

just friend is good, feeling is good, jgn layan lebih2 sampai belajar pun fail